2019. június 17., hétfő

Észtverő szétverők!

Sajnos szellemesebb címmel nem tudtam előállni, de tegnap lefolyt a HL Nations cup 2. magyar meccse. A teljes meccset meg tudjátok nézni Valen twitch csatornáján, ahol a meccset Perlex (Miért nem játszott?!) és Valen szakkommentálták. A meccsen egy olyan kisorosz néppel játszottunk, akiket senki nem tud elhelyezni a vaktérképre, mert saját népükön kívül senki sem tudja, hogy hol is van Lettország, Litvánia és Észtország pontosan, a fővárosaikról nem is beszélve... mondjuk Észtországét pont tudom, az Észtszentpétervár.

Na de az észtekről tömören ennyit is, a magyarokról viszont kicsitt több szót szeretnék ejteni, a csapat alap pillérei megmaradtak, azonban a köréjük kent vakolat már kicsit másabb lett, mint az előző kupán. A tegnapi észtek elleni meccsen azonban nem a legerősebb felállással állt ki a csapat, például a sárban dagonyázó csigusz ezúttal sem jelent meg...

A magyarok scoutja ezúttal a méltán híres nottinghami Robin Hood egyik leszármazottja, Gamer Yoda, azaz torrit. Torrit megjelenése a magyar válogatottban elég sokat váratott magára, sokak szerint már jóval ezelőtt kezdőkörbe kellett volna venni, és torrittal való régebbi beszélgetéseimből egyértelműen kiderült, hogy ez nem rajta múlott, hiszen Ő ezúttal is elmondta, hogy ha hívják játszani, Ő mindent félredobva menni fog. 

A soldierünk ezúttal is a Magyar Anticsipsz Klub alelnöke volt, mégpedig nubbi. Ő már a HL szezonban is sokat mutatott magából, az meg, hogy jelölve lett a szezon legjobb soldierének, már csak hab volt a tortán. Politika ide vagy oda, én rá szavaztam.

Ha már nubbi, akkor pajtása, Reoccurring sem maradhat ki, Ő foglalta el a demoman posztot. HL szezonra állítólag Sydney Fox-szal és Mel Bourne-al készült, és milyen jól is tette...

Nagy HL mester Daga sem maradhat ki a csapatból, bár a demot elvették tőle, a kezdőből nem lehetett kiszórítani, ezúttal pyroként mutatta be tudását Magyarország legkedvesebb személyisége.

A nagyágyús szerepét tuja töltötte be, aki nubbi mellett szintén HL premben játszott, bár nem egy csapatban voltak. Tuja olyannyira beleélte magát a heavy szerepébe, hogy teljesen leborotválta fejét, ezzel is jelezve eltökéltségét a csapatért. (És talán még egy szendvicset is bedobott a meccs előtt)

Neon is részt vett a nagy ütközetben, és a Hearthstone-ban kapott 80 goldért semmi rosszat nem mondhatok róla... Ő mérnökként vetette be magát, ami attól irónikus, hogy nem tudja elindítani adminisztrátorként a discordot, emiatt laggol neki. 

A magyar medic trum volt, ellenben együtt játszott meccseink során sosem láttam medicelni, de ha Neont és torritot is lenyomta a medic posztról, akkor biztosan nem lehet rossz.

A hátbabökős sunyi gentlemant mad játszotta, és bár én sosem hallottam a nevét, (és amilyen alapossággal követem nyomon a TF2 beli történteket, ez nem is meglepő) de talán Ő volt számomra a legnagyobb meglepetés. Ráadásul a meccsen nyújtott játéka alapján nagyon is kellemes meglepetés volt... És bár a twitch chaten olyanok is megfordultak, mint Nixon vagy Aysentaro, azt hiszem elmondhatjuk nyugodt szívvel, hogy ezúttal nem bántuk, hogy ők a kispadról nézték csak az eseményeket.

Végül, de nem utolsó sorban, a sniperként részt vevő, a komlói bányászok legnagyobb büszkesége, a tárnák feltárója, a járatbeomlások megakadályozója, a csille kocsin futó fejlövések ura, Zejim mester! Minden bizonnyal a Zobák-aknában bányászta az arany sniper puskáját, de arany puska ide vagy oda, az ő kezdőjátéka volt a kérdéses. Szerencsére, vagy nem szerencsére, csigusz éppen a disznókkal álmodott és végül barni jöhetett volna még szóba, de Zejim maradt a kezdő.

Szóval a magyar válogatott ezzel a felállással indult neki az észtek ellen, sokak kedvenc mapjának, a cp_steel-nek. Ez tipikusan olyan map, amit pubokon mindenki utál, de kompetitív módban tök állat játszani rajta. Szerencsére a magyar 9-es is így gondolta és még azt is gondolta, hogy mi lenne ha leigáznánk az észteket a gecibe? Valaki azt mondta, hogy legyen úgy és mit ad isten, há úgy is lett. Nem tudom, hogy log lett-e a meccsről, de nubbi és Reo nagy valószínűséggel több sebzést osztott ki, mint az észt válogatott együtt. A győzelemnek nagyon örültünk, azonban még lesz egy meccs a finnek ellen, valamint volt egy meccs az oroszok ellen, amiről sajnos lemaradtam és sajnos a magyar csapat elveszített. Tudomásom szerint a csoport első két helyezettje jut tovább, szóval a finnek ellen fel kell kötni a gatyeszt!
Hajrá magyarok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése