2018. július 8., vasárnap

ETF2L Nemzetek kupája a láthatáron!

Nemrég került ki a cikk etf2l.org-on, amivel bejelentették a nyári TF2 legnagyobb eseményét, mégpedig a Nemzetek Kupáját. Ez az esemény mindig nagy port kavar, nemcsak hogy régi játékosok térnek vissza, de még régi ügyefogyott cikkírók is... ezek közé természetesen nem tartozik az isteni tudománnyal és fogalmazással megáldott n1ven urunk. Ő minden idők legjo... najó térjünk inkább rá a nemzetek kupájára. 

Mivel eléggé megcsappant mostanság a magyar TF2 játékos állománya, így jöhetne a kérdés, hogy kik is lehetnének a magyarok csapatkapitánya? Összegyűjtöttem pár jelöltet, akik szóba jöhetnek, íme:

Az öreg motoros, hébe-hóba visszatérő vörösinges... akarom mondani vöröscsillagos Luigi, aki jó ideig vitte hátán a 6v6 csapatot, valamint régi csapatát a Redstars-t is div 2-be emelte. Jöhet a kérdés, eljut-e a füléig a hír és ha igen, érdekli-e a dolog. Ha netalán mégis érdekelné a dolog, mennyire lenne fair a mai aktív játékosokkal szemben, hogy ő veszi át újra a vezetőséget, valamint mennyire képes felnőni a mai játékmenethez. Mindenesetre egy magyar tf2 ikonról beszélünk, akire sokan felnézhetnek és megjöhet sokak kedve egy jó kis TF2-höz.

A következő jelöltünk szintén egy öreg motoros és ő is a Redstars erős kötelének tagja volt, ő nem más, mint a magyar TF2 egyik legismertebb tagja, PingWIN. Ő róla is elmondható javarészt az, ami Luigi esetében is, ő is egy kiégett régi játékos, aki nagyot dobhatna a magyar játékosokon, ám azt nem tudjuk, hogy ő mennyire lenne topon, hisz jó régen nem játszott már. PingWIN-nel volt szerencsém beszélni nemrég, de elmondása szerint eddig nagyon úgy tűnik, hogy nincs rá esély, hogy újra belépjen a színtérre. Mindenesetre demomanből még mindig erős hiány érződik a magyar TF2-ben.

Lehetne a következő jelöltünk nubbi, a magyar highlander legjelentősebb soldiere. Bezony, nagyon úgy fest, hogy nubbi barátunk premier divbe menetel highlander csapatával. Fiatalságával és lendületes játékával megoldódhatna a 6v6 csapat roamer üresedése, azonban a kérdés az, hogy a magyar válogatott elbírja-e nubbi fiatalságát és a néhai furcsa viselkedését, amiből már több afférja is akadt korábbi csapatainál. Második kérdés pedig az volna, hogy mennyire is kapitány nyersanyag, hisz ha egy kapitány hitelességét veszti, akkor a csapat morál csúnyán alább eshet. Nubbi egy nagyon erős soldier, de én leginkább egy csendesen meghúzódó huszárként tudnám elképzelni, mint a sakktábla királyaként.

Ha már nubbi szóbajött, hű társa Reoccurring is jelöltként végezheti, ha összekapja magát. Az ő esetében is egy lendületes, jól gondolkodó játékosról van szó, azonban itt is felmerül a kérdés, hogy a legutóbbi Highlander NC után képes-e összedolgozni más magyar játékosokkal úgy, hogy abból ne legyen probléma. És ha már Reoccurringról van szó, félre tudja-e tenni a HL iránti szeretetét és előtérbe tudja-e helyezni a 6v6-ot, hisz nubbival hasonlóan, Reonak is a HL az, ami jobban fekszik.

A HL NC és Reoccurring után jöhet hozzá kapcsolódóan zhoxk mester is, aki a magyar válogatott egyik, ha nem a legjobb medicje. Zhoxkról is érdemes tudni, hogy fellángolásai sajnos hamar alábbhagynak és hiába a kezdési lendület, ha a motivációt nem tudja fent tartani nála senki és semmi. Ha medicről van szó, azt mondanám, hogy zhoxk lenne a legjobb választás, de zhoxk is azt mondta, mint PingWIN, hogy egyelőre nincs semmi, ami miatt visszavágyódna a TF2-be, reméljük majd az NC talán meghozza kedvét.

Talán a legesélyesebb jelöltjeink lennének tuja és Perlex, akik a jelenlegi magyar TF2 6v6 legmeghatározóbb tagjai. Előbb említett nubbi legnagyobb riválisairól van szó, ha a soldier poszt a tét, azonban előbbi kettő inkább egymást preferálná társként, mint nubbit, hisz több szezont is lejátszottak már egymás soldier párosaként. Ha tuja vagy Perlex megindul az úgymond kapitány "választáson", akkor talán a legnagyobb esélyesei lehetnek arra. 

Végül, de nem utolsó sorban Magyarország legjobb csapatkapitánya, Bobo! Igen, Bobo a maci pár hónapja feléledt, mint Jézus, azonban Bobo nem csak egy egyszerű Isten fia, hanem Ő maga a Game Over Atyja! Valószínűleg ő lenne a legjobb megoldás a magyar TF2 minden bajára, hisz egymaga leterítené az összes európai nemzetet. Esetleg, ha Odrin vagy Darklight medicelné, akkor még a tengeren túli országokat is elvernék.

Ők lennének az általam jelölt magyar csapatkapitányok, hajrá magyarok!

2 megjegyzés: