2017. október 30., hétfő

MEGVAN TAPSI!

Tapsi nagyon jó szabaduló és rejtőzködő művész, de ezúttal nem engedtem ki a markomból! Megleltük tapsi búvóhelyét, mégpedig itt Győrben. Olyan pontosan megtaláltam, hogy azzal nyulat lehet lőni... ohh wait. Győrben idén rendezték meg az EYOF-ot, vagyis az ifjúsági olimpiát, aminek a kabalája tapsi lett volna, Győr városának élő mitológiája, azonban szerény hős révén megíjedt a közönségtől, így elbújt mindenki elől. Tapsi híján így egy béna kakas lett a kabala, mégpedig Hugó. Na de most végre előkerült tapsi, ráadásul az elfogás pillanatában a n1ven blogot böngészte, íme:


De mitől is olyan híres itten tapsi? Íme pár dolog, ami miatt legendaként emlegetik Győrben:
- Győrben nem volt régen szigetköz (ami most Győr városának egy része), de tapsi kettéválasztotta a Dunát, így lett belőle Mosoni-Duna és Nem-Mosoni-Duna, ezáltal létrejött a szigetköz is.
- Tapsi nem szereti a Dacia és Lada autómárkákat, így fogta a német Audi gyárat és Győrbe telepítette... több ezer győri lakosnak adott ezáltal munkát!
- A Baross úton levő csónakos szobornak a péniszét többször is lekicsinyítették, mert az eredeti túl nagynak és aránytalannak bizonyult, de tapsinak még ettől is sokkal nagyobb pénisze van.
- A Győri keksz onnan kapta a nevét, hogy tapsi nagyon aranyos és édes, így lett a Győri Édes.
- Győr mellett levő község, Nyúl tapsiról kapta a nevét, ott a templomban Jézus képe mellett lóg tapsi neve bekeretezve.
- Győrújbarát is tapsiról kapta a nevét, ugyanis tapsi a Győriek legjobb barátja.
- Győr mellett levő Abda nem tapsiról kapta a nevét.
- A győri városháza előtt levő zenélő szökőkút minden fél és egész órában tapsi nevét kiabálja, emlékeztetve a győri városlakókat, hogy tapsi miatt élhetnek és dolgozhatnak ma is.
- A Győrben gyártott Audi TT a Tapsi Thegod rövidítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése