2016. január 4., hétfő

Győri TF2-es tali!

Szerencsére a pesti talik 90%-ával ellentétben ezúttal nem 3:50-kor kellett kelnem, elég volt 6:30-kor is. A Pécsről 11-kor induló buszra kisebbfajta tömegnyomor várt a megállóban, szerencsére én jó oldalról jöttem, és helyzeti előnyömet kihasználva benyomakodtam a sor elejére, és még azt is megengedhettem magamnak, hogy a mellettem álló kisiskolás lánykát magam elé engedjem. Szóval a tömeget szemlélve mosolyogtam egy jót magamban és levágódtam egy üres helyre, azonban többeknek ez már nem sikerült, nem csak, hogy Pécsett, de egészen Székesfehérváron át Győrig is voltak utasok, akiknek már nem jutott ülőhely, sőt, ami azt illeti Székesfehérvártól jó ha volt állóhely...

Na szóval, egy röpke 4 és fél órás buszozás után beérkezett a förmedvény Győrbe, ahol pusztulat hideg volt. Szerencsére Darklight elég jó útmutatást adott merre mi van, úgyhogy az aluljárót rögvest összetévesztettem a híddal... ja nem.

Mivel Dark épp vizsgázott, így átbandukoltam az aluljárón, aminek végében pár percet várva már jött is Dark. Ezután megnéztük a városházát, a híres győri tűztornyot, majd megmásztuk a Kisalföld legmagasabb pontját, ami úgy 2 lépcsőfok lehetett.

Dark bemutatta Pötyit, a háziteknőcöt, akivel úgy beszél, mint ahogy egy ronggyal sem :D, de én kezes voltam vele és megnyomkodtam a hátát, sőt még szivacsos kekszet és zizi cukrot is dobálhattam a vizébe, amit készséggel be is nyomott Pötyi a szájába.

Pötyi után jöttek a karácsonyfák, mert ugye nem csak egy volt... Úgy a 10. számlálása után meguntam a dolgot, inkább csak szemléltem a szép díszeket és a megannyi fát. Az még hagyján, hogy több karácsonyfa is volt, de fürdőszobából is volt elég, minden második ajtó mögött egy újabb fürdőszoba rejtőzött, szóval azt sem tudtam hova menjek a bőség zavarában.

Aztán jött a városnézés:

Hogy pontosan mi mi is volt, azt már nem tudom, minden épület tűztoronynak tűnt, úgyhogy inkább képeket mutatom:

 Szóval, ez itt egy, a sok folyó közül Győrött, ha minden igaz a Rába, a kép jobb oldalán a híd alatt látható egy várfal, ahol vannak ágyúk, amik nagyon hidegek voltak.

 A jobb oldalon a Karmelita templom, a bal oldalon már a fene tudja, de szépnek tűnt ezért lefotóztam.


Aztán itt van Győr híres-neves Illuminati háza.


Itt folyik össze a Balaton és a Fertő.


Végül egy kép, amin egy idióta van, aki a legnagyobb hülyeségekre is rávehető, és mellette Darklight:

Városnézés közben ebédünket egy, a vízen lebegő hajó étteremben fogyasztottuk, ahol bőséges és finom tálat kaptunk. Dark-nak ezúttal is nagyobb volt a szeme, hiába erősködött mennyire éhes, az adagjának a 3/4-ede a tálon maradt. "Mert én nagyobb adagot kaptam" és hasonló szövegek kerültek elő, de engem nem tud megtéveszteni. :D

Ezután kis vásárlátogatás, trombitálás, majd egy bögre forralt bor után megcsodáltuk a kivilágított városházát, ami igencsak szép volt:

Nagy vonalakban ennyi volt a győri látogatás, köszönöm a vendéglátást és a városnézést! Viszlát februárig, azaz a Deadpool vetítésig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése