2015. március 21., szombat

Gibusztalan évforduló!

Több mint egy éve regisztráltuk a Gibusztalan Düdz! csapatát etf2l-re. Ennek örömére egy kis összefoglalót írnék a csapatról, hogy is indult, hova is került, hogy alapult, stb, stb...

Szóval az egész onnan indult, hogy Mickey, a pécsi gengszter nem igen szeretett egyedül pubolni, így a kedvenc Donald kacsa imitátorom meghívott pár játékost a TS szobájába, hogy együtt csapassuk szét a Cali pubot. Egy ilyen abszolút szerver dominancia alkalmával találkoztam Kenivel, OdriNnal a későbbiekben pedig tujával és gufival is. Az előtte pár hónappal oszló Mahna Mahna-ból kilépvén nem igen volt csapatom, és a pubot már kezdtem unni, így rátértünk ezzel a kis csapattal a kompetitív prophuntra. Itt van pár kép, ahol teljeséggel gyaláztuk a világot prophuntban:Még mi magunk sem nagyon láttuk magunkat, nem hogy a hunyók, hehe. Szóval, ekkortájt még szó sem volt nagyon 6v6-ról, hisz Keni és OdriN még John csapatában játszogattak, valamint gufinak is volt egy pubteamje. A tavaly téli szezon vége felé, talán még 2-3 forduló volt vissza, amikor is elhatároztuk, hogy meghódítjuk a világot 6v6-ban is, ám demoman hiányában kicsit nehéz lesz a dolog, ezért elkezdtük vadászni a négereket. Először eszünkbe ötlött Mickeyy, mint demo, ám aktivitás és 6v6 érdekeltség hiánya végett arra gondoltam, mi lenne, ha a 6lives-ból elcsalnám v3ktort, az a csapat egyébként is már egy rothadó katlan volt.

Aztán, következett az első hullámvölgy, OdriN és Keni összeveszése, ami odáig fajult, hogy végül közös, ismétlem közös döntés alapján Kenitől megváltunk, a helyére sikerült sixt-et beszerveznünk. /Annyit ehhez, hogy Keninek nem a játékával, mint inkább az önteltségével voltak problémák./

Májusi klántali: Első szezonunk előtt megszerveztünk egy jó kis csapatást, v3ktor iránytűje elromlott, így vagy 3 órát azzal vesződtünk, hogy keressük a kijáratot a buszmegállóból, de végül betértünk egy bárba, ahol egy jót billiárdoztunk. A csapateloszlás úgy alakult, hogy v3ktor volt OdriNnal, míg gufi, tuja és én a másik csapatban. Jó kis balansz volt, eltekintve attól, hogy gufi és tuja a fekete golyót rakták el mindig, miközben pont nem azt kellett volna. Jól van, egye fene, kikaptunk mint a hét szentség OdriNéktól, ám a falon levő kép egy pincérlányról felvidított minket. :D Ezután találkoztunk a köveket szopkódó halakkal is.

Első szezon: S18 Div 6. Felállás:
Scoutok: sixt, guf
Soldierek: tuja, n1ven
Demoman: v3ktor
Medic: OdriN

Mindössze 4 pont veszteséggel kerültünk a dobogó legfelső oszlopára magunkhoz ölelvén az arany kupát. Legnagyobb köszönet kakmaknak, dwd-nek, Rozsonak és darknessnek a részvételükért, nagyban hozzájárultak a győzelmünkhöz, respect, always bros! Nagy volt az öröm, a lelkesedés, ám nem éppen tuja részéről. Sajnos a roamerünk munkáját sok kritika érte, és a stressz hatása végett tuja azt mondta, tud ő nyugodtabb elfoglaltságot is találni magának, majd felakasztotta magát. RIP in pieces. Ja nem, elment Smite-ozni... -.-'
Helyére Durung, vagy Dorog, vagy Dobrog legjobb roamerét vettük fel, rape-et.

Következő nagy esemény a Törbin kupa volt, ahol egy tökéletes csoportkör után folytattuk a rohamot, megállíthatatlannak éreztük magunkat, ám akkora ököl csapódott az arcunkba, hogy bizony kifutott a vér az orrunkból. Az döntőben azoktól kaptunk ki, akiket a csoportkörben vertünk el. Egy kurva engit nem tudtunk elintézni, így oda a győzelem. Teddy tudja a legjobban, hogy a 2. mindent veszít, így persze, hogy le voltunk lombozódva, ám történelmi pillanatként élte meg a csapat többi része, mikor írtam egy announcementet, amiben bíztattam magunkat. Ekkor neveztek ki másodszorra is Istennek. /Ja nem, kurvára nem... :'c /


Következő szezon, a legnagyobb csalódás volt kb a tf2-es karrierem során, legalábbis akkoriban azt hittem. Sixt és Rape már eleve csak a szezon miatt tf-eztek, erre még rájött az is, hogy semmiféle egyéni gyakorlás nem volt senki részéről sem, emiatt folytonosan felhánytorgattuk egymás hibáit, de tenni semmit nem tettünk ellene. Végül sixt elkeseredése odáig jutott, hogy azt mondta felmondja a szolgálatot. Ekkor már nem tudtam és nem is akartam ellene tenni. Nem vagyok szent a dologban, de próbáltam rávenni a csapat többi tagját is, hogy próbáljanak beszélni sixt-tel, mert egy csapat vagyunk, és az én hangom már ide nem elég. Sajnos ez nem jött össze, és sixt kilépésével egy akkora villám csapott a szívembe, hogy azt mondtam szarok az egészre, bedobjuk a törülközőt. Ez volt S19 és rape TF2-es pályafutásának is a vége.


Ekkor eléggé durci voltam mindenki másra is, így azt mondtam, hogy búcsúzom a TF2-től, legalábbis a 6v6-tól, ám a Cali mumon olyan jó kis 6v6-okat szervezett Valen, hogy úgy gondoltam visszajött a kedvem az egészhez. Ekkor már enyhültek a kedélyek GiB-en belül is, és rákérdeztem, hogy OdriN-nak és v3ktor-nak volna-e kedve, tekintve, hogy ha már 6v6, akkor bizony a jól megszokott kedves társasággal megyek. Mindketten azt mondták, hogy bennük is felötlött már a kérdés, és ekkor alapult újra a GiB ütős triója. Nos, hogyan tovább?! Hát itt van mumon ez a faszszájú apokr1f, állítólag jó soldier, hát kérdezzünk rá. Apo, annak ellenére, hogy ostoba, mint a csírázó burgonya, azt mondta benne van. Hát ki legyen az 5., 6. ? Hát persze, hogy jó lenne, ha gufi is köztünk lenne, így hát rákérdeztünk, eleinte azt mondta, hogy nem, tekintve, hogy volt másik csapata, de végül látván, hogy sokat játszunk megint, azt mondta benne van a dologban. Örültünk is, mint a tejbetök, 6.-nak pedig sikerült micit rávennünk a dologra. A lelkesedés újra az egeket sikálta, örömükben azok még össze is pisilték magukat. Az akkori felállás így ment:

Scoutok: OdriN, guf
Soldierek: apokr1f, mici
Demoman: v3ktor
Medic: n1ven

Igen, S18 óta a dropok száma rohamosan megnőtt, de azért tartottuk a frontot. Szezonra való készülés alatt összevesztem OdriN-nal, ehhez nem szeretnék mit hozzáfűzni, egy értelmetlen félreértés volt az egész, én részemről rosszul fogalmaztam, OdriN máshogy fogta fel a dolgot, lényegtelen, 1 hét csönd után próbáltam megbeszélni vele a dolgot, sikerült is valamelyest, ám szezonnyitó előtt pár nappal jött az igazi káosz, OdriN motivációja és érdekeltsége hiányában kegyetlenül leszidtam, és ha azon múlik mondhatjuk azt is, hogy ezzel ki is raktam a csapatból. Erről többet nem is írok, kilépett, kidobtam, lényegtelen, nem volt már a csapat része. Helyére sikerült elhappolnunk Valen kezei közül Tavaszi Tekercset, aki annak ellenére, hogy gufi a scout társa rendületlenül hajt előre.

S20 Open Tier. 1 vesztett, 2 döntetlen, és 4 nyert meccsel 16. helyen végeztünk, ami playoffot érő helyezés, és annak ellenére, hogy apokr1f egy ribanc, résztveszünk a playoffon, és helytállunk! Ha 5-0-ra kapunk is ki, akkor is részt fogunk venni rajta! Hajrá magyarok! Boldog 1 évet nekünk, GiB-eseknek!

Külön köszönet a GiB magjának: gufi, v3ktor, OdriN
Valamint a GiB-hez hű tagoknak: tuja, rape, mici, apokr1f, Keni, Awnia, sixt, darkness, Tavaszi, Rozso, dwd, kakmak.

GiB for lyfe, GiB for ... most nem jut eszembe semmi. :S

5 megjegyzés:

 1. ,,ostoba, mint a csírázó burgonya" :D :D :D LOL

  Amúgy remek összefoglaló! :)

  VálaszTörlés
 2. Ahh komolyan egy prop huntot nyomhatnank megint valamikor!mar elis felejtettem milyen jo volt:D

  VálaszTörlés
 3. apo tényleg nem TF-ezik már?

  VálaszTörlés