2014. november 28., péntek

Bizonyíték, hogy a TF2 régen is világhírű volt!

Sikerült összegyűjtenem pár hivatkozást, ami tisztán kimutatja, hogy a TF2-vel nem csak 2007 óta játszanak, sőt, a múltban sokkalta nagyobb hírnek örvendett!

Először is a híres magyar költő, Arany János balladájában találhatunk egy utalást, mégpedig a 'Szondi két sapója' című költeményében. A szöveg úgy alakul, hogy: "Két ifjú trédel, fejükön sipka."

A következőt nem régiben találtam, tavaly nyáron olvastam a Pusztítás útja című könyvet, amit Drew Karpyshyn írt, és itt el is mondom, hogy az egyik legjobb Star Wars könyv, mindenkinek ajánlani tudnám. Szóval, itt egy kis spoiler jön, ne nézzen ide, aki szeretné elolvasni (már a könyvet). Ebben a történetben alakul ki a Sith-ek egyik legnagyobb szabálya, hogy csak 2 lehet, 1 mester és 1 tanítvány, a könyvben így volt megfogalmazva:

"Kettőnek kell lennie: nem többnek és nem kevesebbnek. Az egyik, hogy birtokolja a sapkákat, a másik, hogy sóvárogjon a sapkák után."

Véletlen lenne?! Ha azt gondolod, hogy ezek mind a véletlenek szüleményei, akkor megsúgom, nem csak ezzel a kettő utalással készültem. A következők után biztosan úgy véled majd te is, hogy a TF2 bizony nagyobb körökben is benne volt/van.

Biztosan sokan ismeritek Ray Charles-t, a híres zongorista énekest. Ha nem ugrana be így a neve, akkor a következő szám  (amit a TF2 miatt írt meg) alapján biztosan beugrik majd, aminek a címe nem más, mint a "Hat the road Jack", ami arról szól, hogy Jack bescammelte kedvesét, aki ezért a Valve-hoz fordult, akik örök trade bann-ra ítélték Jack-et. 

Külön egér is készült a TF2-höz, ami a Mad Catz márkanévhez fűződik. Bizonyára sokan ismeritek, jó billentyűket, füleseket és talán a legjobb fight stick-eket gyártják. Na gyártanak ők egereket is, egy egész sorozatnyit a TF2-höz csináltak, amit H.A.T. névvel adtak ki. Nekem is ilyen egerem van, mégpedig H.A.T. 7, ami extrém külseje mellett az egyik legjobb egér sapkavadászatra, és a random drop is nagyon kedvező mellette.

Végül, de nem utolsó sorban, a legnagyobb sapkabuzi:1 megjegyzés: