2014. január 14., kedd

DDoS - Elérték amit akartak?

Azt már mindenki tudta, hogy a DDoS támadások nem ritkák mind a Cali, mind az OGC szervereknél, ezúttal azonban sikerült elérniük azt, amire vállalkoztak, nincs többé magyar szerver... Azaz van egy, a Ghost szerver, ami még a 6 szerver megszűnése után is üresen fetreng... Először is Cali, sokan már észrevehettétek, hogy szasza már nem ír semmiféle híreket Kartel csoportba, és a szervereken sem láthattuk sokat, hiába vártuk a nagy fejleményeket, nem jött. Emiatt Zsirmo-t kellett zaklatnom, elmondása szerint megint csak akkora DDoS támadás történt, hogy az kihatott a munkahelyén, és minden bizonnyal több napos leállásra számíthatunk Cali részről, sőt még az is megtörténhet hogy több hetes, akár hónapos is lehet ez a leállás.

OGC részről már sokkal inkább várható volt ez, az egyetlen aki még foglalkozott valamennyire a TF2-vel Rubeola volt, ám ő is besokallt a DDoS miatt, hírek OGC oldalról sem jönnek, de lehetséges, hogy újranyitás várat magára, sőt az is lehet, nem lesz már többé újranyitás.

Ezek után mi maradt nekünk?! Ott van még a Ghost szerver, amit újra meg lehetne tölteni emberekkel, ám nem nagyon hajlanak erre az emberek, és sajnos az az apró kis közösség, ami Cali-n összegyűlt inkább szétszóródva külföldi szervereken játszogatnak. 
Ezek mellett még kialakulóban egy új szerver nyitása, egy kisebb baráti kör állt össze, akik szép kis kihagyás után most újból visszatérnek a színpadra. Azonban kérdéses, hogy egy ilyen közösségnek, ami saját magát pusztítja el, van-e értelme szervert fizetni.

Hogy mi értelme volt ennek az egész DDoS-olásnak, azt valószínűleg senki sem tudja a támadás elrendelőjén kívül, de ha a szerver tulajdonosain akart bosszút állni, megsúgom, ez nem sikerült, helyette a közösségünket romboltad halomra, gratulálok, körülbelül 200 magyar játékos kedvenc játszóterét döngölted a föld alá. Szép volt.

3 megjegyzés:

 1. " Azonban kérdéses, hogy egy ilyen közösségnek, ami saját magát pusztítja el, van-e értelme szervert fizetni."

  Ezzel a kijelentéssel vitatkoznék. Szerintem legalábbis pár embernél több nem állhat a DDoS mögött, és szvsz azok is ovis sértődöttségből (ami talán pár banán miatt van) reagáltak így. A játékosok többsége - ha nem is a jófejség fellegvárai - nem hiszem, hogy ilyen mélységekig merészkednének.

  VálaszTörlés
 2. Feltennék egy költői kérdést:
  Vajon milyen szervert fog üzemeltetni az, aki hacket vásárol TF2-höz?
  Nincs több kérdésem!

  VálaszTörlés
 3. Szeretném tudni, hogy kire gondolsz, de azt hiszem, ez nem fog megtörténni. (Újnak számítok még itt, alig ismerek vkit...) Azt lehet tudni, hogy miért vett hacket? (Ha nyilvánvaló célra, akkor nincs több kérdésem.)

  Viszont ha az admin bácsi(k)/néni(k) ilyen(ek), akkor az szinte ordít egy újabb DDoS-ért...

  VálaszTörlés