2013. november 25., hétfő

Magyar public szerverek döbbenete.

Biztos sokan észrevettétek, hogy mostanában egyre több a magyar TF2-es public szerver, de a minőség és a játékos társaság nem akar jobbra fordulni. Szóval, persze a Cali-sok erősen dolgoznak, hogy mindenki számára kialakítsák a nekik megfelelő szervert, és jómagam is megtaláltam a Cali szerverek közül az egyik kedvencemet, ám az ő szerverük esetében nem az adminokkal, mint inkább a játékos közösséggel van a gond. Gondolom mindannyian megtapasztaltátok már, mi az a spawn kemp, egyik vagy másik oldalról, persze egyik oldaláról mindig mókás, hisz szerzed a killeket, ellehetetleníted az ellen játékát. DE lássuk csak a másik oldalról. Hiába mondják azt, hogy medic über, spy óra, meg scout bonk-kal ki lehet kerülni, akkor is unfair. 

De most tegyük félre egy kicsit a spawnkempet, hisz egy időre enyhülni látszik ennek a használata. Térjünk át a csapatelosztásra. Igen, sajnos gyakori eset, hogy nem megfelelően van elosztva a csapat, sőt, az úgymond tapasztaltabb játékosok egy csapatba állnak, hogy így még nagyobb legyen a porbatiprás élvezete. Teljes mértékben undorító dolog, hogy az autoteambalance-ot kihasználva kiáll valaki a vesztes csapatból Spectator-ba, hogy aztán a jobbik csapatba állhasson. Én sosem sírtam amiatt, hogy esetleg egy-két f2p-es van mellettem, de egyszerűen öklendeznem kell a tudattól, hogy vannak, akik arra élvezkednek, hogy ezeket a játékosokat döngölhetik a földbe. Nem egyszer volt már, hogy összejött egy nagyon jó kis társaság, és egy jó elosztás mellett egy szoros mérkőzés alakult ki, fantasztikus élmény volt, mikor azt veszi észre az ember, hogy csapatjáték és társalgás folyik a szerveren. Qbász, Szindzsike, Boß, csak hogy pár nevet megemlítsek, akik az elmúlt fél évben tűntek fel public szerveren és mikrofon használatától nem riadnak vissza, de ellentétben Aysentaro-val az egojuk még nem érte el a csillagos eget, reméljük így is marad. 

De persze még mindig Cali szerverről van szó, egyetlen riválisuk lehetne, mégpedig a Ghost szerver, ám az adminok hiánya, vagy azok admin joggal való visszaélése miatt ellehetetlenítik a játékot, ezen kívül, akár milyen piciny kis hiba is ez, az egész szabályzat bűzlik a helyesírási hiba miatt. Persze ez nem mindenkinek jelent tüskét a valagában, de mégis könnyezik a szemem, mikor összevetjük a két szabályzat megfogalmazásait, összetételét. Ezen kívül a Cali megtette azt a dolgot, hogy nyitott a public játékosok adminjoggal való felruházása felé, amit remekül átgondolva és megfontoltan osztogattak, így kevesebb probléma adódik a csalókkal, vagy trade spammerekkel. Szóval, szó ami szó, kis hazánkban mindösszesen 3-4 szerverről beszélhetünk, amik mind a Cali-sok keze alól tárul a játékosok felé. Sajnos, vagy nem sajnos, csak nekik sikerült kialakítani egy igényes játszóteret, amit szépen finomítgatva lassan tökéletesre csiszolják. Reméljük azonban nem esnek abba a hibába, mint régen, hogy abbahagyják a játékot.

1 megjegyzés: